Faalangst rijexamen

Bij Verkeersschool Rembrandt heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een speciaal faalangst rijexamen. Veel mensen vrezen dat hun zenuwen de overhand zullen nemen tijdens het afrijden. Geldt dat ook voor jou? Dan is een faalangst examen voor jou de perfecte oplossing! Je ontdekt op deze pagina welke voordelen dit type rijexamen voor jou nu precies met zich meebrengt.

faalangst

Waarom kiezen voor het faalangstexamen?
Het behalen van je rijbewijs is één van de sleutelmomenten in jouw leven. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat veel jongeren opzien tegen het afleggen van hun rijexamen. In veel gevallen blijft het gelukkig bij oppervlakkige stress. Eenmaal achter het stuur van de auto kan er dan ook een grote last van je schouders afvallen. Wat echter wanneer dat niet gebeurt en je bijvoorbeeld een black-out krijgt? Of wanneer je zo zenuwachtig bent dat je niet meer goed kan functioneren? Dan biedt het faalangstrijexamen de perfecte oplossing.

Het faalangstrijexamen is er namelijk volledig op gericht om jouw precies die rust te bieden die jij nodig hebt om jouw rijexamen tot een goed einde te brengen. Zo voorkom je dat zenuwen uiteindelijk een stokje voor het behalen van jouw rijbewijs zullen steken. Al tijdens het volgen van de rijlessen bij onze Verkeersschool Rembrandt zal duidelijk worden of dit type van rijexamen voor jou mogelijks interessant kan zijn.

Wat maakt een faalangst rijexamen zo bijzonder?
Het faalangstrijexamen vertoont grote gelijkenissen met het standaard rijexamen. Echter verloopt dit examen een stuk flexibeler. Bovendien kan je een pauze nemen wanneer de spanning te hoog oploopt. Daarnaast kan je ook rekenen op de begeleiding van een speciaal opgeleide examinator. Je kan overigens volledig zelf bepalen of de instructeur met je meerijdt of niet. Er wordt dus duidelijk alles aan gedaan om jou een zo optimaal mogelijke gemoedsrust te bieden. Tijdens het afleggen van je faalangst examen zal de examinator controleren of er sprake is van een voldoende beheersing van de volgende aspecten:

  • Beheersing van het voertuig;
  • Het kijkgedrag van jou als bestuurder;
  • Het verlenen van voorrang;
  • In- en uitvoegen;
  • Het rijden op kruispunten evenals rotondes;
  • Het inhalen van andere voertuigen;

Wanneer is het faalangstexamen iets voor jou?
Het faalangstexamen is er voor iedereen die vreest geplaagd te zullen worden door faalangst. Uiteraard zal de instructeur van onze Verkeersschool Rembrandt jou op dit vlak adviseren. We doen er namelijk alles aan om er voor te zorgen dat onze cursisten op de meest optimale en comfortabele wijze hun rijbewijs kunnen behalen!

Hoelang duurt het rijexamen en hoeveel bedragen de kosten?
Het faalangstrijexamen neemt ongeveer 80 minuten in beslag. Van deze 80 minuten zal je, je 35 minuten op de weg bevinden. De kostprijs die door Verkeersschool Rembrandt wordt aangerekend voor het faalangstrijexamen bedraagt 325 euro. Deze kostprijs maakt het afleggen van het faalangstexamen voor elke leerling financieel toegankelijk.