Je eerste rijles! (Proefles)

De eerste rijles is vaak erg spannend en dat is logisch! Voor het eerst zelf achter het stuur, zelf gas geven en remmen en misschien al schakelen. Nu is het de vraag. Hoe verloopt een eerste rijles precies en wat kan ik er van verwachten?

Om te beginnen maak je kennis met je rij instructeur. Hij zal je daarna uitleggen wat de beste zitpositie is in een auto en hoe het stuur en de spiegels moeten staan, zodat je veilig de weg op kan. Als dat gedaan is, is het zo ver! Voor het eerst zelf de weg op. Een speciaal en spannend moment.

Aangezien het de eerste rijles is hoef je niet bang te zijn dat je gelijk alles zelf moet doen. Je zal tijdens je eerste rijles beginnen met alleen te sturen. Zo kan je rustig wennen aan de auto en wanneer de rij instructeur merkt dat je het goed oppakt, zal je zelf al gas mogen geven, remmen en misschien wel schakelen.

Aan het einde van je rijles haal je de volgende leerling op en wordt je door die leerling thuis gebracht.

Vond je deze blog nuttig? Laat het dan zeker even weten in de reacties en/of met een like en deel het met jouw vrienden die eventueel ook van plan zijn te beginnen met lessen.