Verkeersschool Rembrandt

Faalangst

Faalangst

Bij Verkeersschool Rembrandt heb je de mogelijkheid om te kiezen voor
een speciaal faalangst traject. Veel mensen vrezen dat hun zenuwen de
overhand zullen nemen tijdens het afrijden. Geldt dat ook voor jou? Dan
is een faalangst examen voor jou de perfecte oplossing! Je ontdekt op deze pagina welke voordelen dit type rijopleiding voor jou nu precies met zich meebrengt.

faalangst rijschool

 

Wat is faalangst

Wat is faalangst?

Je bent bang om te falen. Er kunnen ook andere problemen zijn zoals autisme, pdd nos. Om op een veilige manier toch autorijlessen te volgen zijn onze rijopleidingen aangepast op jouw situatie.

Meer over faalangst les bij Rembrandt

Faalangst kan je belemmeren bij het rijlessen. Maar het hoeft niet te betekenen dat jij je rijbewijs niet zal halen. Voor het doen van rijles bespreken wij jouw kansen in een proefles. Bij autorijschool Rembrandt passen wij de lessen aan, zo blijft rijlessen leuk.

Persoonlijke aandacht

Heb je rijangst? Wees niet gevreesd. Bij ons volg je rijles op je eigen tempo. Wij helpen je over je examenvrees heen. Wij hebben jarenlange ervaring. Wij zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met autisme. Tijdens de rijles nemen wij je door de bijzondere verrichtingen heen.

Faalangst rijschool

Waarom kiezen voor het faalangstexamen?

Het behalen van je rijbewijs is één van de sleutelmomenten in jouw leven. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat veel jongeren opzien tegen het afleggen van hun praktijkexamen. In veel gevallen blijft het gelukkig bij oppervlakkige stress. Eenmaal achter het stuur van de auto kan er dan ook een grote last van je schouders afvallen. Wat echter wanneer dat niet gebeurt en je bijvoorbeeld een black-out krijgt? Of wanneer je zo zenuwachtig bent dat je niet meer goed kan functioneren? Dan biedt het faalangstexamen de perfecte oplossing.

Het faalangstexamen is er namelijk volledig op gericht om jouw precies die rust te bieden die jij nodig hebt om jouw praktijkexamen tot een goed einde te brengen. Zo voorkom je dat zenuwen uiteindelijk een stokje voor het behalen van jouw rijbewijs zullen steken. Al tijdens het volgen van de rijlessen bij onze Verkeersschool Rembrandt zal duidelijk worden of dit type (faalangst rijopleiding) voor jou mogelijks interessant kan zijn. Weet jij van je zelf dat je faalangst hebt? Meld dit dan bij je proefles, tijdens het rijlessen volgen kunnen wij dit dan bespreken.

Theoriecursus en theorie examen

Voorafgaand aan het (faalangst) rijexamen zal je ook altijd je theorie examen gedaan moeten hebben. Je neemt de theorie door samen met je rijinstructeur tijdens het lesuur.

 

faalangst
faalangst

Wat maakt een faalangst rijexamen zo bijzonder?

Het faalangstrijexamen vertoont grote gelijkenissen met het standaard praktijk examen. Echter verloopt dit examen een stuk flexibeler. Bovendien kan je een pauze nemen wanneer de spanning te hoog oploopt. Daarnaast kan je ook rekenen op de begeleiding van een speciaal opgeleide examinator. Je kan overigens volledig zelf bepalen of de instructeur met je meerijdt of niet. Er wordt dus duidelijk alles aan gedaan om jou een zo optimaal mogelijke gemoedsrust te bieden. Tijdens het afleggen van je faalangst examen zal de examinator controleren of er sprake is van een voldoende beheersing van de volgende aspecten:

 

  • Beheersing van het voertuig;
  • Het kijkgedrag van jou als bestuurder;
  • Het verlenen van voorrang;
  • In- en uitvoegen;
  • Het rijden op kruispunten evenals rotondes;
  • Het inhalen van andere voertuigen;
 

Wanneer is het faalangstexamen iets voor jou?

Het faalangstexamen is er voor iedereen die vreest geplaagd te zullen worden door faalangst. Uiteraard zal de instructeur van onze Verkeersschool Rembrandt jou op dit vlak adviseren. We doen er namelijk alles aan om er voor te zorgen dat onze cursisten op de meest optimale en comfortabele wijze hun rijbewijs kunnen behalen! Tijdens de les krijg je een vaste instructeur die jou tijdens de rijlessen voorbereidt op het halen van je autorijbewijs.

Woon je in Den Haag? Onze leerlingen zijn zeer tevreden over ons.

Hoelang duurt het examen en hoeveel bedragen de kosten?

Het faalangstexamen neemt ongeveer 80 minuten in beslag. Van deze 80 minuten zal je, je 35 minuten op de weg bevinden. De kostprijs die door Verkeersschool Rembrandt wordt aangerekend voor het faalangstexamen bedraagt 325 euro. Deze kostprijs maakt het afleggen van het faalangstexamen voor elke leerling financieel toegankelijk.

faalangst rijschool
faalangst

Faalangst en je rijbewijs halen bij onze rijschool

Autorijden hoeft helemaal geen probleem te zijn als je angst hebt. Tijdens de lessen nemen wij jouw sterke punten en zwakke punten met je door.

Landelijk gemiddelde

Zoek je een rijschool met een hoog slagingspercentage? Volg dan hier je rijlessen. Wij zorgen ervoor dat je zeker je rijbewijs haalt. Onze instructeurs zijn ervaren instructeurs, dus zoek niet langer en schrijf je in bij de beste rijschool!

Weet naar welke rijschool je gaat

Informeer je goed voor het kiezen van een rijschool. Kies voor de beste rijopleiding. Maak gebruik van de beste rijinstructeurs. Ook voor motorrijlessen kunnen wij je hiervoor adviseren. Volg een proefles bij een autorijschool voor je aan je rijles begint. Wij bieden ook rijlessen aan in automaat!

 

Gratis proefles

Vul het contactformulier in voor een vrijblijvende proefles bij rijschool Den Haag, Rijswijk en of Zoetermeer. Wij mijden graag de drukte in Den Haag tijdens de spits, wij weten precies waar in Den Haag je wel fijn kan rijden voor de eerste keer rijlessen.

Boek een gratis proefles in Den Haag en haal je rijbewijs!

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet bij? Neem dan even contact met ons op!

Dit hangt af van de persoon. Bij onze autorijschool houden we altijd rekening met onze leerlingen.

Op de site van het CBR staat hoeveel het kost om een theorie examen  aan te vragen. Het praktijkexamen word aangevraagd door de rijschool, de tarieven vind je op deze pagina. Houd er rekening mee dat het registreren van je rijbewijs ook nog wat kost. Wij zorgen er voor dat je geen herexamen hoeft te doen.

faalangst rijschool

Rijbewijs halen? Vraag vandaag nog je gratis proefles aan bij onze rijschool in Den Haag!

Wij zijn gespecialiseerd in autorijlessen. Wij geven helaas zelf geen motorrijlessen.

Onze rijinstructeurs kunnen je wel doorverwijzen naar een opleiding voor motorrijles. Ook voor het scooterrijbewijs kunnen wij je helpen aan het vinden van de juiste school.

Tijdens de autorijles heb je te veel spanning. Dit kan natuurlijk gebeuren. Meld dit als je hier moeite mee hebt. Wij kunnen hier rekening mee houden zodat je ontspannen in het verkeer kan deelnemen wanneer je lessen gaat volgen. Dit heeft geen gevolgen voor de lessen. Mocht je behoefte hebben om je rijbewijs met een faalangstexamen af te ronden, vragen wij dit voor jou aan bij het CBR.

 

Dit is natuurlijk mogelijk bij ons. Boek vandaag nog je gratis rijles! Of begin direct met lessen bij ons.

Vele leerlingen zijn je al voor, haal snel je rijbewijs en boek een proefles in Den Haag!

 

Wij rijden ook in Den Haag. Den Haag en omstreken is ons werkgebied.

Rijschool Rembrandt, rijschool Den Haag, Zoetermeer

Wij rijden onder andere in Zoetermeer, Den Haag en Rijswijk. Zoek je een rijschool in deze steden? Vul dan het formulier in. Onze leerlingen hebben een van de hoogste slagingspercentage ‘s. Vraag naar de ervaringen van onze leerlingen tijdens je proefles.

Rijschool Den Haag

Rijschool Den Haag is Verkeersschool Rembrandt. Zoek je een autorijschool? Dé rijschool voor jou is rijschool Den Haag. Volg hier je rijlessen.