Verkeersschool Rembrandt

Krijg je je scooter rijbewijs bij je autorijbewijs in 2022?

Welke voertuigen besturen met een rijbewijs B of motorrijbewijs

Wanneer je een geldig autorijbewijs bezit kan je je natuurlijk afvragen of je je scooter rijbewijs bij je autorijbewijs krijgt. Wij leggen het uit in dit artikel hoe het zit in 2022.

 

Krijg je je scooter rijbewijs bij je autorijbewijs

Krijg je je scooter rijbewijs bij je autorijbewijs 2022

Na het behalen van het B rijbewijs word het rijbewijs AM automatisch bijgeschreven. Dit zorgt er voor dat je, naast de auto, de volgende voertuigen rijden: bromfietsen scooters speed pedelecs. Ook mag je brommobielen besturen met je autorijbewijs rijbewijs b. Je hebt dus geen apart bromfietsrijbewijs nodig mits je je autorijbewijs b hebt.

B of motorrijbewijs

Ook bij het behalen van het rijbewijs A word het rijbewijs AM automatisch bijgeschreven. Het is dus niet nodig om een scooter rijbewijs te halen of hier voor een theorie examen af te leggen.

B of motorrijbewijs

 

bromfietsen scooters speed pedelecs
rijbewijs am
Speed pedelec

Tegenwoordig zijn er op de markt ook elektrische fietsen die harder gaan dan 25km/h. Dit voertuig heet de speed pedelec en heeft dezelfde verkeersregels als een scooter, brommobiel of bromfiets. Hier mag je op rijden als je in het bezit bent van een autorijbewijs b of rijbewijs am.

Op dit voertuig moet je een helm dragen en een gele bromfietskentekenplaat voeren. Veel mensen kiezen dit als gezond alternatief in plaats van scooter rijden omdat je hier ook zelf moet trappen.

Bijzondere bromfietsen met B of motorrijbewijs

Voor bijzondere bromfietsen boven de 50cc heb je een rijbewijs a nodig. Een bijzondere bromfiets rijden kan een schakelbrommer zijn die gekeurd moet worden als motor. Scooters besturen onder de 50cc mag met een autorijbewijs b of rijbewijs am.

Theorie examen en praktijk

Voorheen hoefde je alleen een theorie examen af te leggen voor je rijbewijs am. De afgelopen jaren is dit veranderd en moet je ook een praktijk examen afleggen voor je scooter rijbewijs. De kosten die je hierbij maakt zijn dan ook sterk gestegen omdat je rijlessen moet nemen.

r
autorijbewijs b

Kostenbesparing met een geldig autorijbewijs

Wij raden iedereen aan om die investering in het autorijbewijs te beleggen. Het kunnen al de helft van de kosten schelen voor je b rijbewijs. Je krijgt het scooter rijbewijs er bij dus hoef je geen apart bromfietsrijbewijs te behalen. Brommobiel rijden, scooters besturen en bromfiets rijden is een mooie bijkomstigheid.

Rijlessen volgen

Wil jij naast een auto besturen ook een scooter besturen of een brommobiel rijden? Dit kan als je al in het bezit bent van een autorijbewijs rijbewijs b. Rijlessen volgen voor snorfietsen
brommobielen is niet nodig.

Neem in plaats daarvan autorijlessen en profiteer dat je ook mag scooter rijden! Je maakt immers kosten voor het theorie examen en bijkomend praktijk examen voor het rijbewijs AM

 

 

autorijbewijs rijbewijs b